Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Småstjärnor för en dag

Annons

Super Trouper med Krister Kärvemo som konferencier inledde eftermiddagen. Totalt 14 barn och ungdomar var med och sjöng till sin favoritartist. Allt ifrån Nanne Grönvall, Shirley Clamp till Carola och Whitney Houston fick publiken höra.

Publikfavoriten Alva Lejonklo, 6 år, från Idre, som även var den yngsta deltagaren, sjöng Carolas debutlåt Krokodilbarnets klagan, medan hon käckt svängde med sin gröna ormkeps.

Sedan var det dags för Småstjärnorna, och totalt sju nummer med artister som Amy Diamond, Linda Bengtzing och Hillary Duff mimades det till.

Alla tog i från tårna och lade på med leenden som heter duga.

Under det att juryn skulle hitta en vinnare uppträdde Felix Hvit, känd från Lilla Schlagerfestivalen på tv med sin låt; Är det säkert.

Så var det dags för prisutdelning och enligt juryn var det svårt att välja, men en vinnare måste man ju ha.

Vinnare i småstjärnorna blev Ebba Hjort som mimade till Linda Begtzings; Alla Flickor. Vinnaren i Super Trouper-tävlingen blev till slut Pontus Simm med Jimmy Janssons låt; Vi kan gunga.

Och så klart skulle vinnarna köra sin låt en gång till, denna gång till extra stort publikjubel och en aning mindre nervositet.

Lilla Alva Lejonklo hade vunnit allas hjärtan och därför fick hon köra sin låt en gång till. Pappa Per kompade glatt på gitarren och Alva slängde ut vita blommor till publiken. Alla medverkande fick rosor och medaljer.

Så intog Mojje scenen, han är känd från barnprogrammet Nicke&Mojje.

Han hade en gitarr i handen och inledde Lilla Schlagerfesten med att sjunga och spela; Var ligger landet där man böjer bananerna?

- Kan alla sjunga med falskt på denna sång? ber han publiken. Och visst sjöng alla med, mer eller mindre falskt.

BOEL ENGKVIST

Mer läsning

Annons