Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smakprover en smitthärd

Annons

Vi har fått en fantastiskt fin och nyrenoverad Ica-butik i Hedemora. Men jag trodde inte mina ögon när jag första gången kom in i affären. Ica Supermarket i Hedemora är en härd för vinterkräksjukan.

På många ställen i butiken, främst vid chark- och delikatessdisken finns små upphöjda behållare med uppskuret kött och ost, att fritt ta för alla som vill smaka på delikatesserna.

Inga pinnar eller gafflar att ta med.

Nu har jag handlat hos Ica sedan de nyöppnade och ingen förändring har skett. I går såg jag på bara ett par sekunder hur ett barn tog en hel näve, för att sedan lägga tillbaka hälften.

Därefter kom en gubbe med smutsiga händer och gud vet om han tvättat sig efter senaste toalettbesöket.

Hälsovårdsnämndens Karin Öjen som jag talat med, tycker att det är upp till var och en att bedöma om man vill smaka. Jag trodde att hälsovårdsnämnden hade höga krav på hantering av färskvaror i en butik?

Ett litet barn som har sin mamma någon annanstans i affären kan inte avgöra hälsorisken själv. Lika mycket som barnet kan smitta andra, lika mycket kan barnet själv bli smittad.

Vuxna gubbar får skylla sig själva. Men jag tycker det är en skam för en så fin butik att främja något så osmakligt och äckligt.

Bort med snuskburkarna kräver

CHRISTINA FRANSON

Mer läsning

Annons