Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutet för teatersuccén i Husby

Annons

Under flera års tid har Husby bygdespel gjort bearbetningar av kända farser. Men i fjol valde teatergruppen att satsa på ett helt eget manus.

Gösta Karlsson och skrivargänget Mar-Eng totade ihop pjäsen Ryck opp er gubbar - som blev gruppens största succé någonsin.

- Författarna har fått otroligt mycket lovord för manuset, berättar Gunnar Busk, som spelar Erik Vestman i föreställningen.

Föreningen valde att köra samma pjäs i år igen.

- Vi gjorde utskick till pensionärsföreningar och bussbolag i Uppland och Gästrikland den här gången, det har kommit 14 bussar till de sju föreställningarna.

Inte riktigt lika många besökare som förra året, men ändå har nästan 3 000 biljetter sålts. Det gör säsongen till den näst bästa i föreningens historia.

- Vi har kämpat i ett halvårs tid och nu tar vi några veckors ledigt. Sedan börjar vi fundera på nästa projekt, berättar Gunnar Busk.

Ett tjugotal personer har varit inblandade och så fort skådespelarna fått av sig scenkläder och smink, väntar avslutningsfesten på M/S Dala Husby.

- Där ska vi äta mat, jag tror vi har gjort oss förtjänta av det, säger Gunnar Busk.

Vilken sorts bygdespel det blir nästa år, är det ännu ingen som vet. Men Gunnar Busk avslöjar att vissa i gruppen har börjat spåna på en fortsättning på historien om gubbarna på Hansesgården.

JOHAN KÄLLS

Mer läsning

Annons