Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutade före lunch

Annons

Svar till "Undrande förälder", 20/4:

För att få en bra skola behöver vi kontinuerligt arbeta igenom olika områden som är nya eller områden som vi behöver förbättra. Det blir omöjligt att göra detta under enbart den tid då eleverna har lov. Till exempel är två av dagarna i lovveckan i november fortbildningsdagar för personalen. Under terminstid förekommer också några halvdagar där arbete för personalen pågår.

Den 12 april hade VBU (Västerbergslagens Utbildningscentrum) en halv konferensdag, som gav lärarna möjlighet att arbeta fram underlag för årliga utvärderingar av verksamheten. Utvärderingarna används sedan som ett kvalitetsinstrument för att utläsa hur resultaten blivit utifrån de mål som finns för verksamheten. Skolans styrning anpassas sedan till resultaten. Eleverna hade den aktuella dagen en halv dags undervisning och studierna avslutades före lunch, därför serverades ingen skollunch.

För personalen finns medel avsatt för personalvård, både för rehabiliteringsåtgärder och förebyggande arbete. Till påsk bjuds personalen på påskbuffé som för att hålla ned kostnaderna serveras i skolmatsalen

Vad gäller kvalitén på elevernas skolmat är det ett ämne som ofta diskuteras. Min egen bedömning är att VBU:s mat står sig väl i konkurrensen med andra skolor i länet. Skolmaten på gymnasieskolan är inte enligt lagtexten fri utan det är ett politiskt beslut i VBU:s direktion (styrelse) att den ska vara kostnadsfri för eleverna.

ÅKE SANDBERGUTBILDNINGSCHEFVBU

Mer läsning

Annons