Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta svartmåla vårt Islingby

Annons

Svar till Ragnar Pettersson:

Tack Ragnar för att du kämpar för miljön i Borlänge.

Jag blir bara så arg när du hela tiden skriver om Islingby och Islingbyholen, som det enda område utsatt för luftföroreningar.

Enligt dig så går det inte att gå upp i Islingbyholen utan att trampa över tusentals döda fåglar. Snart törs ingen bo i Islingby, efter att ha läst dina hemska, ogrundade påståenden.

Folk frågar mig på stan hur jag kan bo i Islingby, efter att ha läst det du skriver. Man blir både arg och ledsen.

Jag är uppvuxen i Islingby och jag tar regelbundet promenader i denna skog. Och under alla år jag gått i skogen har jag aldrig sett en död fågel. Men tusentals fullt levande och tillsynes fullt friska fåglar. Alltifrån ugglor till lövsångare trivs bra här.

Däremot har jag aldrig träffat på dig Ragnar här i skogen, var du har sett dessa tusentals döda fåglar skulle jag gärna vilja veta. (Kanske din önskedröm, att så var fallet?)

Det finns inga bevis på att det dör fler fåglar här än på andra ställen i kommunen. Det säger sig självt, man ska vara bra korkad om man tror att luftföroreningarna från SSAB enbart blåser över Islingbyholen året runt.

Mig veterligt så blåser vinden på sommaren oftast syd och sydväst, det vill säga rakt mot Hönsarvsberget, och Barkargärdet där du bor.

Finns det miljöföroreningar här så finns de även där, och överallt runtom i Borlänge.

Det är bara du som har fått för dig att använda just Islingby i din eviga kamp mot SSAB.

Det är dags att du ändrar fokus Ragnar, om man ska behålla förtroendet för dig.

Jag stödjer dig i din miljökamp, men sluta med att svartmåla och skämma ut hela Islingby! Det är både fegt och felaktigt.

GERT CEDERGREN

Mer läsning

Annons