Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog ned två vakter och hotade kassörska

Annons

Den 36-årige mannen blev ursinnig när en manlig butikskontrollant förde in hans hustru i en lagerlokal vid Dollar Store i Ludvika den 23 mars i år. Kvinnan var misstänkt för snatteri. Den 36-årige mannen rusade in i lokalen och slog en stol i huvudet på butikskontrollanten.

Denne föll blödande ned på golvet av attacken. Stolen gick sönder av slaget och målsägaren erhöll ett blödande slag i huvudet som sedermera måste sys med ett stort antal stygn.

Samtidigt kommer en kvinnlig vakt för att bistå sin kollega. 36-åringen riktade då en del av stolsryggen mot ena armen och högerlåret samt bakhuvudet. Av misshandeln förlorade vakten för en kort stund medvetandet.

Enligt kammaråklagare Åke Hagman, Falun, har 36-åringen visat särskild hänsynslöshet och råhet och åtalar honom nu för grov misshandel. Mannen åtalas även för olaga då mannen i samband med flykten från affären hotade ett affärsbiträde som en varning. Det skulle vara en signal att ingen skulle ingripa mot paret.

Mannens 32-åriga kvinna åtalas för snatteri då hon under besöket stal en flaska parfym värd 40 kronor vid Dollarstore.

Den 36-årige mannen, som varit häktad sedan den 25 mars, har i förhör uppgivit att han upplevde att vakten kränkte hans hustru när han plockade henne avsides. Det var därför som han reagerade så våldsamt.

Huvudförhandling i Falu tingsrätt sker tisdagen den 14 juni.

Åklagare Åke Hagman, yrkar i sitt åtal att mannen ska utvisas ur riket, om tingsrätten finner honom skyldig till brott.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons