Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slenning söker lektorsjobb

Annons

Kah Slenning, som fortfarande är skriven i Saltsjö-Boo är en av sju personer som sökt jobbet som lektor i pedagogiskt arbete vid institutionen för humaniora och språk.

- Kah Slenning är en av de två som var behöriga att söka tjänsten, konstaterar institutionens prefekt Ulf Magnusson.

Eftersom det handlar om ett lektorat så ska sakkunniga granska de två behörigas meriter och en sådan prövning kan ta mellan sex månader och ett års tid innan en tjänst tillsätts säger Ulf Magnusson.

Slenning säger:

- Jag har erbjudits tjänsten och får den om jag vill, så uppfattar jag det. Men det här är inte så enkelt att förklara. Jag vill inte lämna kommunen och jobbar för den fram tills något annat gäller, säger Slenning och fortsätter:

-Det här har sin upprinnelse i att Ludvika kommun samarbetat aktivt sedan flera år med högskolans lärarutbildning för att trygga vårt lärarbehov. Jag sitter också extern ledamot, som kommunreperesentant i styrelsen för lärarutbildningen. Nu har det växt till sig, säger Slenning.

Kah Slenning, 51 år, efterträdde Peter Svantesson och har varit förvaltningschef för social- och utbildningsnämnden i Ludvika sedan 2004. Han tjänar nästan bäst bland förvaltningscheferna, 49 200 kronor. Slenning har i politiska kretsar nämnts som tänkbar ny kommunchef när Kalle Gustafson blir ålderspensionär 2008.

- Jag har hört det jag med men det vill jag överhuvudtaget inte kommentera, säger Slenning.

Kah (Klas Håkan) Slenning, har via lågstadielärarexamen i unga år vidareutbildat sig till adjunkt i svenska, engelska och historia. Han har arbetat som rektor i Nacka sedan 1992.

Efter genomgången statlig rektorsutbildning 1995 har Kah Slenning bland annat varit verksam som förvaltningschef inom Fritid & Skola till år 2000 i Nacka.

Därefter som förvaltningschef/utbildningsstrateg i Sigtuna kommun, och därefter jobbat åt Skolverket innan han tröttnade på storstaden och tog det lägre betalda jobbet för lugnet på landet.

Slenning har doktorerat med avhandlingen "Future School management 1999".

Som författare har han fått tre romaner publicerade på Bonniers förlag, Sjättekolonn (1983), Beskydd (1986) och Snett Leende (1988) och den fjärde har varit på gång i 15 år.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons