Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slagfärdiga tjuvar slog till

Annons

Kvart i ett natten till i går gick larmet på Ljud och Bild/Audio Video i Leksand. Tjuvar krossade ena entrérutan och med hjälp av kofot böjde man undan gallret och kröp in i lokalen.

-Hålet var inte stort så hur man sedan lyckades att få ut två platt-tv skärmar förstår jag inte riktigt, säger butiksanställde Niclas Ingels.

-Åtminstone den ena var 32 tum. Sen länsade man hela kameraskåpet på både digitalkameror och videokameror, fortsätter Niclas som själv bor så han ser butiken, men inget hörde eller såg.

Butikens larm kallade väktare till platsen, men de kom försent. Tjuvarna var redan borta. Även Rättvikspolisen kom till platsen och gjorde en brottsplatsundersökning direkt på natten.

Varor för omkring 50 000 kronor beräknar man att tjuvarna fick med sig och polisen har beslagtagit två kofötter - en som hittades inne i butiken och en utanför affären.

Galler och larm stoppade alltså inte tjuvarna i Leksand, men vid Clas Ohlson i Insjön satte de nya pansarglasen stopp för planerna på inbrott.

När personalen kom till butiken i går morse hade någon med ett 20-tal slag försökt krossa rutan i ena entrédörren.

-Men de gick bet. Vi satte in pansarglas före julhelgen, säger en av de anställda till tidningen.

-Det kostar visserligen en del, men det hjälper tydligen och vi slipper en massa merarbete. Vi hade helst sett att man fick filma också, men det får man inte göra utanför butiken.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons