Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttebanan måste begränsa skjuttider

Annons

Boende i trakten har klagat på störande buller och miljökontoret genomförde den 20 september en bullermätning.

De uppmätta värdena ligger inom Naturvårdsverkets riktvärden. Men värdena är så höga att det finns risk för att de överskrids och det är därför motiverat med åtgärder för att minska ljudnivån, visade det sig när nämnden undersökte saken.

Med utgångspunkt från en dom i miljödomstolen, som gäller verksamheten vid skjutbanan i Säter, lades ett förslag om begränsning av skjuttiderna på samma sätt vid jaktskyttebanan i Lövåsen.

Beslutet blev följande:

nÄlgbanan och lerduvebanan får användas hela året från måndag till torsdag klockan 09.00-20.00. Fredagar ska vara skjutfria.

nÄlgbanan och lerduvebanan får användas på lördagar klockan 10.00-17.00 med undantag för perioden maj-augusti då varannan lördag ska vara skjutfri.

nÄlgbanan och lerduvebanan får användas på söndagar klockan 08.00-16.00 i samband med tävlingar . Högst fem tävlingar per år får anordnas på söndagar.

Älgbanan får dock användas på söndagar klockan 13.00-16.00 under augusti och september.

I beslutet ingår även bland annat att verksamhetsutövaren vid årets början ska upprätta ett skjutprogram, samt senast 31 mars 2006 redovisa till miljökontoret vilka bullerdämpande åtgärder som planeras. Åtgärderna ska vara utförda senast 31 december 2006. När de bullerdämpande åtgärderna genomförts ska en ny bullermätning ske.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons