Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skulpturfestival i snö

Annons

Ett liknande arrangemang drog Lars Bälter igång i Älvdalen en gång i tiden för cirka tio år sedan innan han kom till Malung och blev turistchef i kommunen.

Fem snöformar har byggts i plywodd och de har storleken 2.40 gånger 2.50 och de kommer att placeras ut på fem olika platser i Grönland i centrala Malung. Platserna de kommer att stå på är en i gågatans södra del, en i gågatans norra del, vid Lisselska torget, vid Postplan och vid Ica.

När de fem snöformarna har placerats ut fylls de med snö som packas ihop och efter drygt tre dygn kommer man att ta bort snöformarna. Kvar kommer det då att bli en kvadratisk snöhög där man sedan kan skapa snö-skulpturer.

- Det här är en ny aktivitet vi dragit igång för att kunna skapa något extra i centrala Malung och på det sättet dra nytta av alla som kommer till kommunen under Vasaloppsveckan, säger Malungs turistchef Lars Bälter.

Turistchefen Lars Bälter berättar att ett tiotal medlemmar från Malungs konstgrafiska förening kommer att göra skulpturer under lördagen och då försöka skapa fram vackra motiv i snön. En jury på tre personer som är utsedda av Malungshandlarna kommer sen att utse en vinnare i skulpturtävlingen.

- En avgörande faktor för att vi kan genomföra en sån här skulpturfestival har varit dels att flera Malungsföretag har ställt upp olch stöttat arrangemanghet dels att insatserna från de som arbetar vid Mosjön har varit ovärderliga, säger turistchefen Lars Bälter.

Snöformarna har körts ut i början av den här veckan och under fredagen tarn man bort plywoodhöljet. Under lördagsförmiddagen blir det sedan ett intressant arbete att följa då medlemmarna ur Malungs konstgrafiska förening arbetar fram figurer som sedan får stå kvar på sina platser i centrala Malung till dess de smälter ner av vårsolen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons