Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skuldsatt s-politiker

Annons

Sammanlagt har s-politikern 51 pågående mål liggande hos kronofogden och utöver dessa ytterligare 16 betalningsanmärkningar som tillsammans innebär ytterligare skulder med 23 012 kronor. Enligt den sammanställning som Aftonbladet redovisar är det bara tre kommunpolitiker i landet som har större skulder.

Är det här förenligt med dina uppdrag som politiker?

- Det är inte jag själv som ska svara på det. Jag vill ändå hävda att politikerna i en kommun ska motsvara genomsnittet av befolkningen och där finns människor både med och utan skulder.

Politikern har en stor mängd uppdrag inom Vansbro kommun. Ordinarie ledamot i kommunfullmäktige, ersättare i både kommunstyrelsen och dess allmänna utskott och dessutom tillförordnad vice ordförande i Vansbro arbetarkommun.

Känner dina partikamrater till dina stora skulder hos kronofogden?

- En del vet och en del vet nog inte. Jag har ändå aldrig försökt att dölja något och till de som frågat har jag alltid berättat hur det ligger till.

Skulderna härrör främst från ett par år som egen företagare i slutet av 1990-talet och det mesta är skulder till Föreningssparbanken.

Tror du att du kan komma tillrätta med de här skulderna?

- Tvivelaktigt! Jag har försökt att få till en skuldsanering med varierande framgång. En del fordringar har jag lyckats att bli av med men för att få någon rätsida på allt krävs nog ett mycket välbetalt jobb eller att jag vinner pengar.

Just nu pågår nomineringarna till de politiska posterna för den kommande mandatperioden. Hur tror du att det här påverkar förtroendet för dig?

- Det är säkert både och. Har folket inte förtroende för mig så får de väl låta bli att rösta på mig, jag ser ändå ingen anledning till att jag själv måste lämna mina politiska uppdrag. Har du skulder på en miljon eller på en krona spelar ingen roll. Du hamnar i justitian och är fast i fällan.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons