Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SKTF kräver rättvisa löneförhöjningar

Annons

Många kommunaltjänstemän i Borlänge hänger med huvudet. Detta eftersom deras löner är låga. Det hävdar Bengt-Olov Olsson, ordförande i fackförbundet SKTF avdelning 113 i Borlänge.

- Det behövs särskilda åtgärder för kommunaltjänstemännen. Det kan vara höjda löner, förkortad arbetstid eller bättre möjligheter till fortbildning. När personalen verkligen ger järnet vill de att det ska synas på lönespecifikationen.

Han säger att han ser fram emot en kommande löneöversyn och understryker att kommunaltjänstemännens löner har släpat efter löneutvecklingen på arbetsmarknaden i flera år.

- Jag kan inte tänka mig att vår arbetsgivare inte höjer våra löner.

- Vid en jämförelse av medianlönen för kommunaltjänstemännen i Borlänge med riksgenomsnittet ligger siffran i Borlänge på 95 procent och det måste åtgärdas. Övriga kommunanställda har löner som ligger i nivå med riksgenomsnittet och det finns ingen anledning att kommunaltjänstemännens löner ska släpa efter, säger Bengt-Olov Olsson.

Han menar att inkomsterna för kommuner och landsting stiger, men att kommunaltjänstemännen inte får sin del av överskottet.

- Lönerna för kommunaltjänstemännen måste vara konkurrenskraftiga. Om några år går fyrtiotalisterna i pension och under ett decennium ska arbetskraften förnyas. Unga människor måste ha ett arbete som kommunaltjänsteman som förstahandsval, säger han.

Ett stort ansvar vilar på cheferna. De ska sätta de löner som behövs. Men kommunerna i Sverige lever kvar i en gammalmodig kultur, där lönerna sattes centralt. Därför är den lokala löneöversynen viktig, säger Bengt-Olov Olsson.

- Lönen är ett styrmedel och på arbetsgivarsidan måste man ha väl funegrande chefer. Människor måste uppleva att de har en rättvis lön.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons