Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skriver satir om sig själv...

Annons

Kjell Sahlqvist är född i Långshyttan och om sin ankomst till världen den 3 december 1946 berättar han:

- Eftersom vintern detta år var hård och kall drog barnmorskan ut mig snabbt. Och oturligt nog drog hon mig i benen, som därmed kom att bli oproportionerligt långa i förhållande till överkroppen.

- Under mina unga år hade jag svårt att rota mig, men sedan 1988 har jag troget bott i Kvarnsveden, där jag också funnit min livskamrat och dessutom flugfiskekompis, min kära, älskade hustru Ann Chatrin, sammanfattar Kjell den senare delen av sitt liv.

- Som arbetare har jag mestadels hållit till inom det skogliga, fast jag har även fuskat lite inom industrin, chaufförsyrket och bilvården.

Då det gäller sitt största fritidsintresse, flugfisket, kan Kjell Sahlqvist avslöja att detta fick ett rejält lyft i början av 2000-talet.

- Jag komponerade då en torrfluga som föll storheter som författaren och fiskaren Gunnar Westrin "på läppen".

- Det andra stora intresset är att skriva satir och ironi om mig själv i första hand, och innan jag lägger näsan i vädret hoppas jag kunna ge ut något jag skrivit själv, fortsätter Kjell.

Då det gäller intresset för vad han beskriver som "förbättringar och uppfinningar" konstaterar Kjell Sahlqvist att belöningar och erkännanden lyst med sin frånvaro.

- Jag har under årens gång gjort otaliga förbättringar på arbetsplatser jag befunnit mig på. Utan att för den delen få en enda krona i belöning eller något erkännande.

En fortsatt karriär inom arbetslivet tror inte Kjell Sahlqvist på för sin egen del:

- Sedan cirka 20 har jag väl "förvaltat" sjukdomen diabetes som jag ärvt av mina föräldrar. Den har ihop med min aktningsvärda ålder av 60 år gjort vidare karriär inom arbetslivet omöjlig.

Födelsedagen då?

- Födelsedagen hade jag tänkt fira (om det nu är något att fira) i hemmet ihop med mina närmaste, medan jag sänder en tanke till Lars Öhman från Gustafs som avnjuter sin 60-årsdag i solen och värmen i Thailand.

Mer läsning

Annons