Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrämmande tyst om akuten

Annons

Med stor förvåning konstaterar jag att Ludvikaborna bara stillatigande tar emot beslut efter beslut om nedskärningar som drabbar vårt lasarett. Trots protester från personal (läkare, sjuksköterskor, undersköterskor), både muntligen och skriftligen, har förslag lämnats på att akutmottagningen vid Ludvika lasarett ska stängas.

Det är märkligt att inte fler höjer rösterna mot socialdemokraternas sätt att hantera vår sjukvård! Av våra folkvalda politiker inom landstinget är det endast moderaterna som öppet kritiserat på vilket sätt sjukvården vanvårdas. Insändare på insändare har skrivits av moderaternas Berndt Ekström om slakten av vårt lasarett. Det är skrämmande att denna slakt tillåts fortgå. Ännu mer skrämmande är att inte fler protesterar mot detta. Hur ska svårt astma- och hjärtsjuka personer snabbt få den hjälp de behöver den dag vi inte har en akutmottagning?

Ni som trångsynt vägrar tänka i nya tankebanor, bryt er loss och våga ta en ny väg. Det kanske är dags att låta någon annan få vår sjukvård på rätt köl igen. Sjukvård är ju faktiskt inte en partipolitisk fråga. Ett väl fungerande lasarett med akutmottagning är vår rättighet som samhällsmedborgare och skattebetalare.

När ni i september vandrar till vallokalen ha då ovanstående i åtanke. Du som "alltid röstat som du alltid gjort" - byt parti, i alla fall i landstingsvalet!

INGER ÖSTLING

Mer läsning

Annons