Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrämmande skolvision

Annons

Jag tycker att det känns skrämmande att läsa om vad de borgerliga partierna i Falun har för framtidsvisioner för våra barn och ungdomar i framtiden.

När de i sitt budgetförslag vill minska skolans budget med ytterligare tio miljoner kronor så måste det bero på att de inte tycker att det är ett prioriterat område? Det kommer inte leda till fler personal/lärare inom förskola och skola, det kommer inte heller att leda till att höja lönerna inom dessa yrken och det kommer inte att hjälpa till att underhålla de lokaler som vi har.

När sedan Mikael Rosén (m) går ut och säger att det inte är bevisat att fler personal i skolan leder till bättre studieresultat blir i alla fall jag än mer oroad.

De flesta förstår nog genom sunt förnuft att desto fler vuxna närvarande det finns i både förskolan och skolan som kan se varje barns behov, uppmuntra, ta tag i problem i tid och ge rätt stöd och hjälp innan det har gått för långt, desto bättre är det.

Detta leder då också automatiskt till ett lugnare klimat och en bättre arbetsmiljö som underlättar för både elever och personal.

Att man blir sedd för den man är och får den tid och det stöd man behöver leder också automatiskt till bättre studieresultat.

Jag och många andra med mig behöver inga utredningar eller bevis för att få den matematiken att gå ihop.

För mina egna och alla andras barn i Falun hoppas jag att moderaterna, folkpartiet och kristdemokraternas visioner för skolan inte går i uppfyllelse.

MALIN ANDERSSON (S

Mer läsning

Annons