Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrämmande brist på empati och sympati

Annons

Så har det då hänt igen. En rullstolsburen person med extra stort behov av assistans och hjälpmedel, får inte resa på enklaste och mest bekväma sätt. I våras kunde vi läsa om en 17-årig kille som inte längre fick färdtjänst till sin pappa varannan helg. Nu är det Magnus Kindåker som det sätts käppar i hjulen för när han vill resa utomlands.

Han måste ha med sig sin eldrivna rullstol, en vanlig rullstol och en dusch/toastol. I stället för att få åka bekväm i ett fordon från hemmet till Arlanda, föreslås tåg, som inte får med allt. Varför göra ont värre?

Tyvärr är det inte alla förunnat att ha en bra hälsa och förmåga att när man så önskar, ställa sig upp, packa en väska och resa i väg. Varför krångla till det så förbaskat i en redan jobbig situation? Låt dem få en ljusglimt i tillvaron genom att transportera allt på bästa sätt.

Jag tycker att alla som har att besluta i dylika frågor ska sätta sig i en rullstol i en vecka. Helst med ihopbundna fötter och en fastbunden arm, för att få insikt i hur det är att leva sitt liv där man hela tiden måste få hjälp med minsta lilla sak. Känna frustrationen över att inte kunna själv, uppleva allt krångel inom alla områden. Då skulle ni troligtvis göra vad ni kan för att ge lite livskvalitet, som de flesta friska tar för givet. Skärpning!

Heder åt den privatperson som erbjudit sig att köra packningen till Arlanda!

NINA SJÖBLOM

Mer läsning

Annons