Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skottlossning utanför Malmökrog

Annons

Två maskerade män avlossade flera skott mot nattklubben Etage i centrala Malmö tidigt på torsdagsmorgonen. Ingen av det tjugotal personer som fanns vid den beskjutna entrén skadades.

De båda förövarna kom på en moped eller motorcykel, båda svartklädda och med svarta hjälmar. Det vapen som den bakre på tvåhjulingen drog fram var troligen ett automatvapen. Enligt vittnen avlossades minst tre skott som tog i klubbens fasad på Stortorget, sedan försvann männen längs en gågata. Klockan var omkring fyra och gäster höll på att lämna klubben. Utanför entrén fanns såväl flera vakter som ett tjugotal gäster, men ingen skadades. Skottlossningen kan ha samband med ett bråk ungefär en timme tidigare då två stökiga gäster avvisades.

Enligt Mats Attin är det svårt att med hjälp av trötta och berusade vittnen få en samstämmig bild av händelsen. Men att båda förövarna var män har alla varit överens om. Polisens tekniker arbetar med att säkra eventuella spår och försöka hitta kulorna på den avspärrade platsen. Brottsrubriceringen är i nuläget mordförsök.

TT

Mer läsning

Annons