Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skottlossning efter grannfejd

Annons

Det var vid 22-tiden på torsdagskvällen som polis larmades till byn. Enligt uppgifter hade personer ur två grannfamiljer hamnat i bråk med varandra, något som enligt den ene fått hans granne, en 60-årig man, att hämta ett gevär och avlossa ett skott.

Anmälaren har dock inte säkert kunnat hävda att han sett mannen skjuta men har uppgett att han hört en kraftig smäll från ett gevär och att han av detta fått uppfattningen att det var hans granne som skjutit mot hans bostad.

Ingen träffades dock av skottet som enligt obekräftade uppgifter ska ha träffat ett träd.

Tre polispatruller, en från Vansbro/Malung och två från Borlänge begav sig omedelbart till platsen. Via telefon försökte de få kontakt med mannen som avlossat skottet men fick inget svar.

Han var dessutom ensam i sin bostad och polisen gjorde bedömningen att vänta ut mannen tills på fredagsmorgonen i stället för att göra ett försök att ta sig in i bostaden.

Huset ligger dessutom mycket öppet, vilket gjorde det svårt för poliserna att närma sig huset utan att bli upptäckta.

Huset hölls under bevakning under natten och vid niotiden på fredagsmorgonen kom också mannen självmant ut ur huset och kunde gripas helt odramatiskt. Han fördes till polishuset i Borlänge där han förhördes under fredagen. Sedan de inledande förhören avslutats begärdes mannen anhållen av åklagare.

Under fredagen undersöktes platsen för skottlossningen av polisens tekniker Enligt uppgifter har en fejd mellan de inblandade pågått under lång tid, något som tydligen kulminerade på torsdagskvällen. De inblandade ska dessutom ha varit berusade vid tillfället.

Mannen är nu misstänkt för grovt olaga hot och framkallande av fara för annan.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons