Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoterklubbar kan ta del av 100 000 kronor från Skoterfonden – så ansöker du

Skoterklubbar kan söka medel ur Skoterfonden, för att främja skoteråkning, öka säkerheten eller bidra till en bättre naturupplevelse.
– För oss är Skoterfonden ett sätt att bidra till att hålla skoterkulturen levande i Sverige, säger Fredrik Lilliehöök på Svedea.

Annons

Mer skoterläsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Säsongsstart för snöskotern - så här många skotrar finns i din kommun

Skoter-tv: Nu drar skotersäsongen igång! Vi kollar in nyheterna med Lima-Tarzan

Quiz: Vad kan du om skotrar och skoteråkning?

SÅ KÖPER DU PLUS

I ett pressmeddelande berättar försäkringsbolaget Svedea om att skoterklubbar för femte året i rad kan ansöka om pengar ur Skoterfonden.

Svedea skriver i pressmeddelandet att "syftet med fonden är att stötta klubbarna och bidra till ett bättre och säkrare Skotersverige. Skoterklubbarna kan söka pengar för projekt som främjar skoteråkande, ökar säkerheten eller bidrar till en bättre naturupplevelse".

Skoterklubbar kan söka medel ur Skoterfonden, för att främja skoteråkning, öka säkerheten eller bidra till en bättre naturupplevelse.

En stor del av arbetet med att möjliggöra bra och säker skoteråkning runt om i landet står skoterklubbarna för, anser Svedea. "Medlemmarna lägger ner tusentals timmar ideellt arbete men många klubbar kämpar ändå med ekonomin för att genomföra det arbete som krävs för att hålla leder och utflyktsmål i gott skick. För att stötta klubbarna inrättade Svedea därför Skoterfonden och för femte året i rad kan skoterklubbar nu ansöka om pengar till sina projekt", skriver Svedea.

– Vi vill att så många som möjligt ska få njuta av skoteråkning och att den ska vara så säker och trevlig som möjligt. För oss är Skoterfonden ett sätt att bidra till att hålla skoterkulturen levande i Sverige, säger Fredrik Lilliehöök, produktchef för snöskoterförsäkring på Svedea, i pressmeddelandet.

Skoterfonden har genom åren bidragit med medel som möjliggjort bland annat upprustning av många leder, byggande av nya utflyktsmål, säkrare vägpassager och att göra skoteråkning tillgänglig för fler.

Alla skoterklubbar som samarbetar med Svedea kan söka pengar ur fonden och ansökan kan göras på www.svedea.se/skoterfonden.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons