Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolsimmet avgjort - till slut

Annons

Att sedan 2006 års upplaga av Skolsimmet avgjordes först den 28 januari 2007 förklarar förstås en hel del av saken.

I vanliga fall har tävlingen avgjorts kring allhelgonahelgen i början på november.

Men 2006 blev ju inget vanligt år för simklubben. Reparationerna av simbassängen blev en tålamodsprövande historia. Klubbens egna tävlingar och Skolsimmet fick lov att skjutas på framtiden, gång på gång.

Redan i oktober bestämdes att Skolsimmet skulle flyttas fram till den 5 december. Men när det sedan visade sig dröja närmare en månad in på det nya året innan klassikern kunde genomföras var det kanske inte så konstigt att intresset bland skolorna falnade.

I omvärlden har förståelsen för problemen i Ludvika varit stor. Den stora länsfinalen sköt därför grannarna ute i länet framför sig i väntan på Skolsimmet i Ludvika.

Och nu äntligen har skolorna i Ludvika mätt sina simfärdigheter mot varandra. Söndagens tävlingar blev åtminstone i decibel mätt minst lika öronbedövande som alltid. Hejandet och jublandet över respektive lags kämpande i det våta visste inga gränser.

Och tempot var högt uppskruvat. Här fanns det inga möjligheter för närvarande press att intervjua lagen mellan heaten. Medaljer delades ut i en hisnande fart innan det var dags för nästa årskull att simma sina 25-meters längder.

Som alltid är det bara ett lag som kan erövra guldmedaljerna. Men eftersom antalet lag i vissa fall var så få spelade det egentligen ingen roll om man fick silver. Platsen till länsfinalen var säkrad på förhand, eftersom det bara fanns två lag i åldersgruppen och det är ettan och tvåan som går vidare.

Så blev det exempelvis för sexorna, där Marnässkolan och Junibacken ställdes mot varandra. Marnäslaget vann. Men båda lagen får åka till finalen i Borlänge som avgörs den 1 april i Maserhallen.

Så här placerade sig skollagen i övrigt:

Årskurs 5: 1)Sörvik, 2)Lorensberga, 3)Kyrkskolan

Årskurs 4: 1) Marnäs, 2)Junibacken

Årskurs 3: 1) Marnäs, 2)Lorensberga, 3) Vasaskolan

Årskurs 2: 1) Östansbo röd, 2) Marnäs, 3) Junibacken.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons