Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolpolitiskt förfall?

Annons

Svar till Bengt Holmquist, den 20 juni.

På debattsidan kunde man läsa om hur vissa friskolor indoktrineras i "obskyra" läror... ...en friskola i Stockholm påstås ha kopplingar till scientologikyrkan", allt enligt Bengt Holmquist. I artikeln förutsätts att det är något obskyrt, men den som skriver ger inte minsta exempel på vad som skulle strida mot den svenska värdegrunden, som ofta framhålls som ett riktmärke. Det är minst sagt odemokratiskt att bedriva en debatt på sådant sätt.

Helt klart är vi scientologer inte så många än så länge i Sverige. Vi har inte de resurser som krävs för att hävda oss i debatten. Det är ganska lätt att skapa ett klimat där vi misstänkliggörs och det har sannerligen gjorts.

Studemaskolan undervisar inte i scientologi. Skolan följer läroplanen. En del av lärarna och några föräldrar är scientologer. Skolverket har uttalat att det inte är något fel på skolan. Skolan använder en studiemetod som L. Ron Hubbard har utarbetat. Ingen del av den verksamheten är religiös.

Scientologi betyder "läran om att veta". Det är en religion som ger varje människa rätt att ha kvar sin egen religion. Ett viktigt policy är att följa landets lagar. FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna lärs ut och är vägledande.

Vi efterlyser en saklig debatt. Ställ gärna frågor och låt oss svara!

GULLEVI ALMGREN,INFORMATIONSANSVARIGSCIENTOLOGI-KYRKANI STOCKHOLM

Mer läsning

Annons