Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolor slås samman

Annons

Mer samverkan mellan lärare på högstadiet, gymnasiet och vuxenutbildningen.

Bättre marknadsföring, inte minst då det gäller att locka elever från Lima-Sälen till kommunens eget gymnasium.

Det är några av punkterna i den nya, och redan omdebatterade, ledningsorganisationen för Malung Sälens gymnasieskola och vuxenutbildningen.

Organisationen träder i kraft vid årsskiftet.

I toppen på organisationen blir det två förändrade rektorstjänster. Nuvarande gymnasierektorn Stefan Peterson blir resultatansvarig rektor med övergripande ansvar för bland annat ekonomi, lokaler, kansli, lönesättning, schemaläggning.

Nuvarande vuxenutbildningschefen Karin Ek-Lissbol blir programansvarig rektor med ansvar för organisation och utveckling av gymnasieprogram och vuxenutbildning, lärarpersonal, elevvård och att verksamheten drivs enligt plan och inom ekonomiska ramar.

Dessutom anställs en utvecklingsledare, i första hand under första halvåret 2006. Här tillsätts enligt uppgift en handplockad medarbetare.

Ingen av dessa tjänster har varit lediga till ansökan, inte ens den helt nya utvecklingstjänsten som till att börja med är en sex månaders projektanställning.

Utvecklingsledaren ska bland annat arbeta med att hitta nya lösningar för samordning av närliggande verksamheter, utveckla skolans kontakter med näringslivet och marknadsföra skolan både inom och utanför kommunen.

En viktig uppgift för den nya organisationen blir att ge Malung Sälens gymnasium en starkare ställning i Lima och Sälen. Både gymnasiet och Ungärde skola har lyckats dåligt med att marknadsföra kommunens eget gymnasium bland eleverna i Limaskolan vilka till stor del väljer andra studieorter och det är betungande för skolans ekonomi.

Utbildningsvägarna ska också bättre anpassas efter elevernas önskemål med individuella val och efter näringslivets behov.

"Gemenskapen, trivseln, arbetsglädjen och framåtandan hos ledningen, personalen och eleverna är avgörande för möjligheterna till utveckling", heter det i organisationsdokumentet.

Samtliga personalorganisationer känner sig överkörda redan innan den nya organisationen kommit i gång.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons