Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolmassaker tog nio minuter

Annons

Det tog Cho Seung-Hui nio minuter och 170 skott att skjuta ihjäl studenter och personal på Virginia Tech-universitetet i USA.

Det framgick när polisen presenterade nya uppgifter om hur Cho dödade 30 människor i klassrummen i Norris Hall den 16 april, den massaker som krävt flest människoliv i modern tid i USA.

Cho tog sitt eget liv när polisen rusade upp för trapporna i klassrumsbyggnaden.

Polisen har ännu inte funnit något motiv för massakern eller någon koppling mellan Cho och något av dödsoffren i Norris Hall eller studenthemmet, där två människor sköts ihjäl två timmar tidigare.

Mellan dubbelmordet på studenthemmet och massakern i klassrummen postade mördaren foton och en video till medieföretaget NBC.

"Ni hade hundra miljarder chanser och sätt att förhindra den här dagen", sade Cho Seung-Hui i ett videoklipp som visades av NBC.

"Men ni bestämde er för att låta mitt blod flyta. Ni tvingade in mig i ett hörn och gav mig bara ett val. Beslutet var ert. Nu har ni blod på era händer som aldrig går att tvätta bort."

Det tog polisen tre minuter att komma till området Norris Hall sedan de fått larmet. Tre ingångsdörrar till byggnaden var då låsta med kedjor från insidan och polisen kunde höra skott från byggnaden.

Femtio människor skadades. De flesta av skottlossningen, medan andra skadades när de försökte undkomma genom att hoppa ut genom fönstren.

TT

Mer läsning

Annons