Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolinspektionen utreder skolsituation: "Barnet blir utsatt för grov mobbning och inget händer"

En förälder till en elev i en skola i södra Dalarna har gjort en anmälan om elevens skolsituation till Skolinspektionen.
I sin anmälan skriver föräldern bland annat att barnet har utsatts för grov mobbning men att ingenting händer.
Skolinspektionen ska nu utreda saken.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Många döms men långt ifrån alla betalar – mer om hur skadestånd fungerar

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Anmälaren, som är förälder till barnet, skriver i anmälan att barnet inte har fått den hjälp som barnet är berättigat till. Enligt anmälaren har en massa möten hållits på skolan, samt att flera saker ha lovats från skolans del, "som sedan blev bortglömda eller togs bort.

Anmälaren skriver även: "Rektor har förnekar flera gånger till olika saker som vi har bestämt. Dokumentation ska ha skrivits under varje möte som vi föräldrar ej får ta del av enligt rektor och biträdande. Barnet blir utsatt för grov mobbning och inget händer".

En förälder till en elev på en skola i södra Dalarna har  gjort en anmälan till Skolinspektionen. Föräldern anser att eleven har utsatts för grov mobbning men att skolan inte gör något åt detta. Nu ska Skolinspektionen utreda saken.  OBS: Bilden är arrangerad.

Skolinspektionen skriver i sin begäran om yttrande att dess utredning gäller rätten till stöd och skyldigheten att motverka kränkande behandling. Skolinspektionens utredning avser läsåret 2016/2017 och höstterminen 2017.

Skolinspektionen kräver nu att den aktuella kommunen inkommer med ett yttrande. I yttrandet ska kommunen svara på tolv frågor, bland annat om när personal på skolan först fick kännedom om elevens behov av stöd, om behovet har utretts, om ett åtgärdsprogram har utarbetats samt inkomma med en beskrivning av elevens nuvarande skolsituation.

Kommunen ska även bifoga relevant dokumentation till sitt yttrande. Senast den 10 januari 2018 ska kommunen ha inkommit med sitt yttrande till Skolinspektionen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons