Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skojare fortsätter att bläddra sig igenom telefonkatalogen

Annons

I gårdagens tidning berättade Margareta Nordin i Mora om att hon, liksom flera andra med samma begynnelsebokstav i efternamnet, blivit uppringd av en bandad röst som gratulerade till vinsten av en Karibienkryssning.
Margareta var på sin vakt eftersom hon läst och hört om människor som, i förhoppning om en storvinst, lämnat ut sitt kontonummer på internet.
På torsdagsmorgonen kunde en man i Ludvika meddela att skojarna även härjar i den här delen av Dalarna. Hans tro är att telefonskojarna nu kommit till bokstaven P, som i hans eget Persson.
– Jag satt precis och läste om kvinnan i Mora, när telefonen ringde och en kvinnlig röst talade om att jag vunnit en resa till Karibien. Rösten, som lät som en bandinspelning, var hemskt trevlig. Jag skulle förstås lyssnat klart men jag blev så arg att jag slängde på luren, förklarar Persson i Ludvika.
Under dagen har flera personer hört av sig och berättat att de blivit uppringda på samma sätt och det kan alltså finnas skäl att vara uppmärksam vid telefonsamtal från okända.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons