Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogsägare uteblev från hovrätten

Annons

Tvisten mellan kommunen och en skogsägare i de södra kommmundelarna handlar om en skogsmaskin som lämnats kvar i skogen efter en avverkning norr om Gyllingberget fäbodar i början av 1990-talet.

Trots flera påstötningar från bland annat miljökontoret lät skogsägaren maskinen stå kvar. Miljönämnden klassade maskinen som miljöfarlig, Länsstyrelsen höll med men skogsägaren vägrade ta bort fordonet.

Efter fyra års tvist kopplades kronofogden in och maskinen flyttades och skrotades. Notan slutade på 74 000 kronor som kommunen betalade och som man nu vill ha tillbaka från skogsägaren som vägrar betala.

Nya rättsliga turer har tagit parterna ända upp i Svea hovrätt som skulle behandla ärendet i går.

I slutet på förra veckan meddelade dock skogsägaren att han är sjuk och att en sjukintyg från läkare var på väg med post.

Varken läkarintyg eller skogsägare syntes till i Stockholm i går och kommunjuristen Lars-Åke Lundqvist som ägnat många år åt den här frågan är märkbart irritierad när tidningar talar med honom:

- Det här handlar om förhalning och är onödigt tjafs som kostar skattebetalarna pengar, pengar som kunde användas till viktigare saker.

- Notan från rättsliga förhandlingar har redan kostat kommunen närmare 35 000 kronor.

Skogsägaren måste nu inom en vecka komma in med ett giltigt läkarintyg för att Svea hovrätt ska sätta ett nytt datum för förhandling.

Om inget intyg kommer från skogsägaren har han förverkat sin rätt att klaga på tidigare beslut och därmed blir det punkt i detta segslitna ärende.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons