Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoglund sparkas ut

Annons

Lars-Erik Skoglund fick lämna sina politiska uppdrag för socialdemokraterna efter flera uppmärksammade historier. Först var det Tjeckien-affären, där Skoglund var politiskt ansvarig och fick skarp kritik av revisorerna.

Sedan kom Forssa BK-affären. Skoglund var ordförande i klubben och lämnade sitt uppdrag.

Den nya styrelsen pekade på misstänkta ekonomiska oegentligheter inom klubben. Ingen person är i nuläget misstänkt för något brottsligt och Skoglund har hävdat sin oskuld. Polisutredningen har inte påbörjats.

En framtid som s-politiker för partiet i Borlänge har efter turbulensen visat sig omöjlig. Skoglund, som säger sig fortfarande vara socialdemokrat, har inför höstens val registrerat ett eget parti. Till både kommun- och landstingsval. "Omsorg åt alla".

Detta gör att han kommer att tvingas att lämna det socialdemokratiska partiet. Styrelsen i Borlänge har vänt sig till partistyrelsen med en begäran om uteslutning.

Denna har ännu inte behandlats.

-Jag har fått önskemål om att han ska lösa problemet själv, säger Kenneth Persson.

Vilket i klartext betyder att Skoglund getts möjlighet att själv begära utträde ur partiet.

-Om inte, så verkställs uteslutningen. Jag hoppas att det här är avslutat inom någon vecka. Det är en allvarlig historia att bli utesluten.

Att Skoglund är medlem i en s-förening i Umeå ska enligt Kenneth Persson inte komplicera ärendet.

- Nej, inte ett dugg. Det är i Borlänge han är verksam.

Kenneth Persson tycker att det är trist att behöva utesluta en medlem ur partiet:

-Ja, och tråkigt med en sådan här historia i valrörelsen. Men vi måste också städa. Vi måste agera och det har vi gjort, säger Persson.

Han menar att Skoglund inte kan utge sig för att vara socialdemokrat i valrörelsen, om han inte är med i partiet:

- Då kan han inte förespegla väljarna det. Han har bildat ett annat parti. Om man vilseleder väljarna är det inte bra.

Lars-Erik Skoglund menar själv att han har alltid varit socialdemokrat och kommer så att förbli. För övrigt begärde han själv utträde ur arbetarekommunen skriftligt för cirka ett år sedan.

- Jag lämnade detta personligen till arbetarekommunens ordförande Kenneth Persson. Hur de nu agerar är deras sak, säger Lars-Erik Skoglund.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons