Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoglund ska uteslutas ur partiet

Annons

Tidningen berättade igår att Lars-Erik Skoglund getts möjlighet att frivilligt lämna partiet. Detta sedan han beslutat att starta ett eget parti kallat "Omsorg åt alla".

Nu är betänketiden slut.

Kenneth Persson tog igår förmiddag kontakt med partistyrelsen i Stockholm för att få en uteslutning av Lars-Erik Skoglund.

Ett beslut om detta tas sannolikt vid verkställande utskottets nästa möte.

-Det är en ren formalitet, säger Kenneth Persson som därmed hoppas att den här delen av historien ska vara avklarad i god tid innan valrörelsen på allvar startar.

Han sticker inte under stol med att han ser ärendet som ett bekymmer, som han helst hade varit utan. Lars-Erik Skoglund förklarade i gårdagens tidning att han själv för ett år sedan begärt utträde ur arbetarekommunen i Borlänge.

Kenneth Persson säger att det inte är möjligt att gå ur arbetarekommunen, och samtidigt kvarstå som medlem i partiet.

- Han begärde det, men så är det inte möjligt att göra. Man kan inte gå förbi arbetarekommunen. Man har en bas där man bor. Men man kan avstå från att vara med i en s-förening.

Persson jämför Skoglunds agerande, att vara kvar i partiet och samtidigt starta ett eget, som att en fotbollsspelare skulle vara med i två lag samtidigt. Och finnas med i båda laguppställningarna när lagen ställs mot varandra.

- Det går ju inte.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons