Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skjut inte budbäraren

Annons

Svar till Köpare förhoppningsvis:

Den 17 januari skriver "Köpare förhoppningsvis" att handläggningstiden i byggnadsnämnden ska vara max tio månader. Detta måste vara ett missförstånd.

Själv har jag kämpat i sex år för att få bygga ett förråd som det enligt plan- och bygglagen inte behövs bygglov för. Så hav förtröstan!

Nu har vi fått en ny ordförande i byggnadsnämnden i Borlänge som läser alla protokoll, och som förhoppningsvis inte "sitter i knät på tjänstemännen".

När det gäller beslutsfattarna, har vi själva i demokratiska val placerat dem på dessa för oss så viktiga poster.

Skjut inte på stadsarkitekten! Han har ingen röst när besluten fattas. Det som oroar mej är att de förtroendevalda ibland överlåter åt tjänstemannen att utforma beslutsprotokollen, och sedan okritiskt skriver under dessa. Här är demokratin i fara.

I mitt fall har ärendet gått byggnadsnämnden emot i såväl länsstyrelse, som länsrätt och kammarrätt. Domen har vunnit laga kraft. Men tro inte att man rättar sig efter detta.

Nu har byggnadsnämnden beslutat köra ärendet en vända till i rättsmaskineriet. Skattebetalarna står för kostnaderna. De förtroendevalda behöver inte ta något ansvar. Men lekstuga är det absolut inte.

BENGT HELLANDER

Mer läsning

Annons