Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skistars vinst töade ihop

Annons

Det framgår av koncernens halvårsrapport som offentliggjordes på onsdagen. Den omfattar perioden 1 september till 28 februari. För hela koncernen minskade vinsten från 133 miljoner kronor rill 89 miljoner kronor.

Av koncernens skidorter är det Sälen som drabbats hårdast. Där har vinsten hittills under vintern minskat till 20 miljoner kronor att jämföra med 69 miljoner kronor motsvarande period förra året .

Nettoomsättningen i Sälen minskade med drygt 50 miljoner kronor och stannade på 242 miljoner kronor. Liftkortsförsäljningen sjönk med 23 procent till 114 miljoner kronor.

Samtidigt har kostnaderna kunnat reduceras endast i begränsad omfattning på grund av att det varit dyrt att göra konstsnö i det milda vädret och att man behållit en bra service för de gäster som kommit.

Av koncernens övriga skidorter har Hemsedal i Norge utvecklats bäst med en vinstökning från 16 till 23 miljoner kronor. Trysil har gjort en vinst på 20 miljoner kronor. Vemdalen ökade sin vinst från fyra till åtta miljoner kronor medan vinsten i Åre minskade med tre miljoner kronor till 15 miljoner kronor. Trots problemen i vinter står Sälen fortfarande för en betydande del av koncernens vinst.

För återstoden av säsongen är bokningsläget något över förra vintern.

Mer läsning

Annons