Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skilda upplevelser

Annons

Hur kan upplevelsen vid nyårskonserten på Cassels vara så olika hos publik och recensent? Man kan undra om NLT:s Sara Hjälm var närvarande.

Det gick inte att ta miste på publikens uppskattning. Två stående hyllningar, massor av applåder och tillrop! Symfoniettan gjorde som vanligt bra ifrån sig med inslag av ljuvlig harpomusik och en virtuos violinduett av Anders Jakobsson och den ypperlige dirigenten Tobias Ringborg.

Den som lyste som en stjärna var Olle Persson med ett stort röstomfång och vacker röst och ovanligt fin utstrålning. När han som barberaren i Sevilla sjungande kom in bakvägen i skidkläder med snö över mössa och tröja, var publiken helt i hans händer. Som tack kastade han kola över bänkraderna. Det var inte lätt för Stina Ekblad att göra sin svaga stämma hörd i det sällskapet.

Föreställningen var väl värd en mer närvarande reporter.
Sven Lindblad

Svar: När flera evenemang krockar måste vi prioritera. Naturligvis hade det bästa varit om Sarah Hjälm hade kunnat närvara hela konserten. Men vi skulle även bevaka ett arrangemang i Grangärde kyrka (se artikeln på samma sida) så därför blev besöket i Cassels kort. Dessutom blev nyårskonserten recenserad redan i samband med premiären i Falun.

Frank Elfstedt, nyhetschef Nya Ludvika Tidning

NYHETSCHEF, NYA LUDVIKA TIDNING

Mer läsning

Annons