Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skilda åsikter om Särna

Annons

Svar på insändare från Lisbeth Mörk-Amnelius

När jag läste insändaren från Lisbeth Mörk-Amnelius i MT häromdagen blev jag minst sagt mörkrädd. Den fullkomligt andades hat och bitterhet. Fru Amnelius ondgör sig över en tidigare insändare som tar upp vissa förhållanden i Särna.

Fru Amnelius beskyller den tidigare insändaren för påhopp av allt och alla. Insändaren sägs "skända bygden", vara "dödgrävare" och "föraktfull, rasande, besinningslös och okänslig för sina medmänniskor".

Det är ingen ände på alla invektiv som fru Amnelius slänger omkring sig i sin insändare. Hon fullkomligt spyr sin galla över författaren. Det framgår fullständigt klart även för läsare som (lyckligtvis) inte bor i Särna vem som är fylld av förakt och bitterhet.

Vad som även framgår, är att fru Amnelius och den tidigare insändaren har helt olika uppfattningar om vad som gagnar Särna och Särnaborna. Och på grund av denna skillnad i åsikter är författaren av den tidigare insändaren "en ond människa" som är "bitter och hatisk på sin hembygd". Jag tror att den som skrev den tidigare insändaren är lika mån om sin hembygd och dess invånare som fru Amnelius säger sig vara. Men ser en annan väg och andra lösningar än de fru Amnelius och Kommunlistan förespråkar för Särna.

Man ställer sig därför frågan, om alla i Särna som har annan uppfattning (politiskt eller om annat) än fru Amnelius och Kommunlistan är onda människor, hatiska och bittra och så vidare?

SKRÄMD LÄSARE

Mer läsning

Annons