Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidspelssoppan puttrar på

Annons

Det är förvånande hur kommunansvariga i Falun hanterar problematiken med Svenska Skidspelen. Jonny Gahnshag har sagt "ja" till världscuptävling nästa år, det framgår klart i dagspressen. Men vem ska bekosta det arrangemanget? Det har inte framkommit i pressen att Viktor Östgård från Svenska Skidspelen sagt varken "ja" eller "nej".

Om nu Östgård säger "nej", hur har då Gahnshag tänkt lösa det problem som uppstår? Kommer Falu kommun att genomföra tävlingen i egen regi?

Vilken otrolig situation Torkel Birgersson och Jonny Gahnshag försatt sig och skattebetalarna i. Tror dessa herrar att föreningarna ska utföra frivilligt gratisarbete en gång till?

Ingen ersättning har utgått till föreningarna för årets frivilliga arbetsinsats under skidspelen. Det är en tämligen ringa summa för kommunen att utbetala till föreningslivet. Hade Välkommen till Falun skött sitt åtagande bättre gällande skidspelen så hade den här situationen aldrig uppkommit.

Ska då Svenska Skidspelen ta på sig skulden för årets förlust? Ska föreningarna därför inte få sin ersättning som de har rätt till? Dessutom har man sagt upp Olof Ahlmark som sportchef för att omgående tillsätta tjänsten med Tomas Jons som inte ska kallas sportchef utan ses som en resurstillgång. De har visserligen olika arbetsgivare i botten, men det är även i den här frågan VTF (Välkommen till Falun) och Falu kommun som är ansvariga. Det verkar luta åt en arbetsrättsfråga som krydda i den kommunala soppa som nu puttrar på.

Är det inte dags att komma till ett avslut?

Omoget

Aldrig utförs det så många omogna handlingar som när folk ska avlägga mogenhetsexamen!

Apropå kampen mellan Haraldsbogymnasiet och Lugnetgymnasiet.

SKATTEBETALARE

Mer läsning

Annons