Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidskolepremiär i Fjällbergspisten

Annons

Efter misslyckandet förra säsongen, då främjandet tvingades ställa in skidskolan helt på grund av snöbrist, ger nu Kung Bore gottgörelse med råge. Grängesbergs-trakten är välförsedd med den av många efterlängtade vita varan. Det gäller Fjällberget i synnerhet.

Den alpina sektionen inom IFK Grängesberg har dessutom sett till att pisten nu är i toppskick till glädje för såväl skidskolelever som övriga åkare.

- Nu är vi lyckliga. Det är mycket snö i backen och solen skiner. Det är ju perfekt för oss, utbrast skidlärarinnan Ellinor Nilsson när tidningens medarbetare talade med henne på premiärdagen.

Hon passade samtidigt på att uttrycka sin glädje över och tacksamhet för det goda samarbete som etablerats mellan det lokala Friluftsfrämjandet och den alpina sektionen. Det uppfattas som garanten för en framgångsrik utbildning.

Efter helgens två givande kursdagar fortsätter skidskolan under ytterligare två veckoslut fram till finalen den 29.

- Vi har ganska många grupper i gång från fem- och sexåringar till vuxengrupper, berättade Nilsson.

Som kuriosa i sammanhanget kan nämnas att sammanlagt 13 grupper var verksamma på Fjällberget enkom under premiärdagen.

Främjandets, låt kalla vintersportskola, omfattar tre grenar. Förutom konventionell slalomåkning kan man även lära sig åka snowboard som blivit något mycket populärt på senare år. De som vill vara riktigt trendiga när det gäller vintersport kan lära sig åka "carwing".

- Det betyder att man åker med timglasskidor, skidor som är formade som timglas, klargjorde Nilsson.

Huvudansvarig för Frilufts-främjandets kursverksamhet på Fjällberget är Mikael Höök.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons