Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skicka inte ett senior-zoo tillGrekland

Annons

Tillbaka till verkligheten. Schlagertippning handlar om att vilja, men framför allt om att tro. När det gäller det senare så får man lägga undan de personliga preferenserna.

Efter genrepet stod det ganska klart vilka som låg bäst till - Linda Bengtzing och Andreas Johnson, vars Sing for me faktiskt har växt för varje lyssning, sina otäcka Slade-vibbar till trots.

Jag ljuger så bra är en låt som känns huggen ur schlagerurberget - bra, men den hade fallit platt med en annan artist. Linda Bengtzings utstrålning gör jobbet både när rösten inte riktigt bär och när standardmallen blir för uppenbar.

Det fanns i mitt tycke bättre låtar, men båda var helt klart värda att vinna.

Magnus Bäcklunds muskelpaket till dänga känns vid det här laget som en övergödd biffko, men att den skulle gå vidare till andra chansen var ändå väntat. Men vad hade han smort in sina glansiga skinnbyxor med?

Placeringarna i övrigt är ett sorgligt kapitel. Jag hade trott och hoppats på att Anna Sahlenes supersvängiga discolåt, som hon sjöng med glöd, skulle ta sig vidare till andra chansen. Nu petades hon av ett seniorzoo som borde stängas ner av länsveterinär Olle Rydell. Det är bara att hoppas att den grekiska tullen sätter dem i karantän om svenska folket skulle få för sig att skicka dem till Eurovisionen.

Att min egen favoritlåt Naughty Boy skulle gå vidare kändes högst osannolikt redan från början. Och det gjorde den inte heller - men vänta bara, den kommer att få upprättelse. Simone Morenos jumboplats var däremot helt otippad och faktiskt riktigt skandalös, även om hon inte levererade till hundra procent i direktsändning.

Men pojkaktig charm och glatt humör gick hem och Pandang kapade åt sig tillräckligt många röster från kidsen och säkert också en del bultande modershjärtan.

Ni lade väl förresten märke till att tv:s kommentator Pekka Heino har goda läsvanor - när han presenterade Pandang saxade han ur tidningens intervju med dem, där de uttrycker önskan att de vill ta en öl med Lasse Åberg. Hur det blev med den skålen vet jag inte, men de vimlade glatt på efterfesten. Första fyllan?

Festen på artisthotellet blev en bra avrundning på en extremt intensiv vecka. Vinnarchampagnen flödade och många var de anspänningar som släppte. Och på dansgolvet virvlade Anna Book.

Tack för den här gången. Det är bara att hoppas att schlagercirkusen återkommer till Leksand även nästa år. För närvarande skulle jag dock inte palla för ytterligare en schlagervecka - det känns lagom att följa kvarvarande deltävlingar från tv-soffan. Tillbaka i verkligheten.

Mer läsning

Annons