Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattetvist om Uddevallahems avdrag

Annons

Tre år efter förskingringen i Uddevallahem då en anställd förskingrade 30 miljoner kronor ska länsrätten avgöra om bolaget har rätt till avdrag på 15,8 miljoner, skriver Göteborgs-Posten.

Det var 2004 som det avslöjades att en tjänsteman med stort förtroende hos det kommunala bostadsbolaget Uddevallahem förskingrat 30 miljoner kronor. En stor del av pengarna använde han till att köpa sex av lyxprostituerade som flugits in till honom av utländska eskortfirmor.

Uddevallahem drog av drygt hälften av det förskingrade beloppet som kostnader i 2004 års taxering. Det godkände dock inte Skatteverket och krävde i stället 4,5 miljoner kronor i skatt.

Länsrätten i Mariestad godkände i en dom avdraget. Skatteverket överklagade dock till kammarrätten i Jönköping som kom fram till att det var fel länsrätt som behandlade ärendet. Därför upphävs domen i Mariestad och i stället ska allt prövas av länsrätten i Göteborg.

Uddevallahem hävdar att bolaget har rätt till avdraget eftersom mannen inte var vd. Skatteverket menar dock att mannen hade en så central ställning att den motsvarar posten som verkställande direktör.

TT

Mer läsning

Annons