Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattechefer dementerar "chockbesked" till Ludvika

Annons

I ett anonymt brev till tidningen hävdas i upprörda ordalag att verksamheten i Ludvika successivt ska flyttas över. Det dementeras dock bestämt av tre chefer på olika nivåer.

Uppståndelsen lär bottna i när det som kallas storföretagsskattekontorets chef, Lars Berggren, Göteborg, besökte skattekontoret i Ludvika på tisdagen i förra veckan.

- Stor oro råder efter chockbeskedet att energiskatterna ska flyttas till Stockholm med början nästa år. Han meddelade detta i förbifarten och helt utan empati när han besökte oss, hävdar den eller de anonyma brevskrivarna.

-Informationen var knapphändig och han kunde inte förklara varför utan meddelade att det var generaldirektören som hade bestämt det. Vår chef Ragnar Malmberg var mycket upprörd.

-Jag är inte alls upprörd. Vår verksamhet i Ludvika ska inte flyttas och jag upplever inte att personalen mår dåligt, parerar platschefen.

Även Lars Berggren, som utpekas för att ha kommit med "chockbeskedet", verkar paff när tidningen konfronterar honom med innehållet i brevet.

- Man kan i och för sig säga att informationen var knapphändig, men jobben i Ludvika är inte på något sätt i fara. Det var jag i alla fall ganska tydlig med, men man hör väl bara det man vill höra...

- Sanningen är att vi i Stockholm bygger upp en energiskattekompetens om fem, sex tjänster med närhet till departementet och huvudkontoret.

Skatteverkets generaldirektör, Mats Sjöstrand, tycker att personerna bakom det dramatiska brevet överreagerar.

- Energiskatterna blir allt viktigare och vi måste ha mer resurser. Som jag ser det i dag ska antalet anställda i Ludvika inte förändras och det finns ingen anledning till oro bland personalen. Vi tänker inte göra något radikalt där, lugnar gd:n.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons