Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärp kraven på bussförare!

Annons

Nu, när ni i Swebus snart ska ta över efter Connex, Dalabus med flera hoppas jag, och säkert många fler, på några ändringar som ska gynna oss pasagerare och uppmuntra till att åka mer buss!

Varför inte börja med att välja era förare med omsorg?Alltså de som ska få vara kvar. Säg gärna upp dem som använder arbetsplatsen som ett tidsfördriv där man kan flörta vilt med allt och alla, strunta i trafikreglerna, åka för fort och så vidare.

Vore det inte rimligt att sätta krav på personalen? Här några bra exempel på regler:

1. Tala i mobiltelefonen, det gör man när bussen står still eller om man snabbt behöver kontakta stationen. (Inte snacka med frugan eller kusiner i främmande land)

Alternativt: Installera handsfree på bussarna!

Att ratta en buss i denna storlek med en hand i lång tid med alla dessa rondeller är farligt för oss passagerare, vi vill känna oss säkra.

2. Förbud mot att passagerare får stå vid förrare annat än när de ska betala. Sedan gäller det att gå in i bussen sätta sig eller stå vid vagnplatsen.

Att stå en hel resa och babbla högt om sådant som vi resenärer inte bryr oss ett dugg om är otrevligt.

Dessutom skymmer personen speglarna, samt att nya inkomna i bussen nästan snubblar när de ska förbi.

3. Kvinnliga förare: Knäpp era skjortor, detta är ett kollektivt trafikfordon och inte en pub! Även kvinnor kan få anpassad slips. Och vårdat utseende med samlat hår och inte så röda läppar är snyggare.

Hoppas att det finns någon hos er som vill lyssna på oss som faktikst är erakunder.

VI SOM ÅKER BUSS

Mer läsning

Annons