Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skapar 15 nya Dalajobb

– Vi räknar med att utöka verksamheten i Dalarna med 15 personer under en tvåårsperiod. Vi kommer framför allt att behöva montörer, svetsare och plåtslagare, säger Peter Sigfrids, distriktschef i Borlänge för Empower AB.
Jobben skapas i Empower i Nyhammar, före detta Nyhammars bruk och i service från Borlängekontoret

Annons

Empower ökar produktionen i Dalarna och vinner marknadsandelar inom gruvindustrin genom nya uppdrag åt finskägda Outotec.

Under 2008 och 2009 övertog finska Empower ett antal svenska bolag och nu har Empowergruppen i Sverige 650 anställda och en omsättning som närmar sig en miljard kronor.

Bland förvärven fanns Scancon-gruppen där Nyhammars Bruk AB, Scancon Industrimontage AB och Norrbottens Industrirör AB ingick med 250 anställda i Borlänge, Nyhammar, Gävle, Kalix, Luleå, Lysekil och Göteborg.

Hos Empower i Dalarna, före detta Nyhammars Bruk, är kvarnmantlar som används vid malmkrossning en av de mest framstående produkterna.

Nu har Empower fått en ny order på kvarnmantlar från Outotec. Kvarnmantlarna kommer att levereras till en slutkund i Elfenbenskusten.

– Outotec är en mycket bra referens för oss. De har höga krav på sina underleverantörer och är ett av de företag som har marknadens tuffaste kvalitetskrav. Det är en fjäder i hatten för oss, säger Jan Vennerström, marknadschef på Empower AB.

Då gruvindustrin åter är på uppgång har efterfrågan på gruvkvarnar ökat och Empower räknar med att ta marknadsandelar via Outotec. Outotecs kunnande på gruvkvarnar kommer ursprungligen från Morgårdshammar AB i Smedjebacken

Samtidigt bygger nu Empower upp serviceverksamheten med underhåll, service och installation från Borlänge. Företaget har ett pågående femårskontrakt med SSAB som är inne på andra omgången och som i somras gav sysselsättning åt ett hundratal medarbetare. Utöver detta har man också knutit kontakt med Stora Enso Kvarnsveden och Ovako i Smedjebacken.

– Sammantaget ser vi mycket ljust på framtiden och hoppas på fortsatt expansion, säger Peter Sigfrids

Mer läsning

Annons