Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skapa framtidstro!

Annons

Vi kräver att Dalarnas kommuner och företagare tar ansvar för kommunernas unga medborgare. Det är kommunerna som oftast står för ungdomars första arbete och såtillvida ungdomarnas första möte med arbetslivet.

Det är av stor vikt att kommunerna och Dalarnas företagare ser till att så många ungdomar som möjligt bereds möjlighet att få sysselsättning under sommarlovet. Det är utifrån flera perspektiv av största vikt att så många ungdomar som möjligt får möjlighet att arbeta under sommarlovet.

För det första är det viktigt att ungdomarna får möjlighet att prova på att arbeta, att ta ansvar samt att känna att de har något att bidraga med i samhället. Således att skapa självkänsla och självförtroende hos de unga människorna.

För det andra är det viktigt att ungdomar får en ljus bild av framtiden. Att det finns arbetsgivare som vill anställa dem och att de har ett värde på arbetsmarknaden. Att ungdomarna får en positiv bild av samhället, kommunen och Dalarnas län är av stor betydelse den dagen de går ut skolan och fullt ut blir ansvarstagande samhällsmedborgare.

Vid anställning av unga människor kräver vi i SSU Dalarna att unga människor inte används som slavarbetare, utan får löner som motiverar till att arbeta. Vidare ser SSU att det är en självklarhet att lagar och avtal följs fullt ut, exempelvis gällande anställningsbevis.

Uppmaning till Dalarnas kommuner och företagare: Ta chansen och ge Dalarnas unga medborgare en ljus bild av Dalarna!

SOFIA KNÖÖS

Mer läsning

Annons