Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skankaloss mål är att få fart på Ängsholn

Annons

– Vilket kvalificerat skitprat! säger Gagnefsbördige Mattias Noström, som är hjärnan bakom arrangemanget.

Det som började som ett 30-årskalas har nu blivit så stort att både kommun och polis har synpunkter på arrangemanget.

Det handlar om Gagnef Downhill, storslalom på longboard, från missionshuset på Tallbacken till flottbron -en kilometerlång, slingrande färd på hård asfalt med enbart några halmbalar som skydd.

Ett 50-tal friskusar, varav ett fåtal tjejer, tar risken att varje år få skrubbsår i försöket att vinna den prestigefyllda tävlingen om en specialdesignad dalahäst. I sommar är tävlingen tänkt att genomföras för 6:e gången.

– Jag är positiv till att myndigheterna visar intresse för arrangemanget. Från början var det en privat angelägenhet för några kompisar, men har växt till en offentlig tävling och då är det bara tacksamt ju fler som ställer sig bakom arrangemanget.

– Vi har planerat in ett möte med Gagnef kommun den 9 mars och då får vi höra hur landet ligger. Jag har ju hört glunkas om att inte alla uppskattar det vi gör och då får vi konfrontera våra vedersakare, säger Mattias Norström.

Han är bosatt i Göteborg och driver tillsammans med andra utflyttade Gagnsingar föreningen "Skankaloss", som jobbar kreativt inom kultur-, fritids- och nöjessektorn och en hjärtefråga är att hålla liv i Gagnefs folkpark.

– Ängsholn betyder mycket för mig och nu försöker jag få liv i den på nytt. Där var min far engagerad i styrelsen och där har jag haft många roliga stunder i ungdomen. Gagnef Downhill är bara en del i vårt arbete för att få fart på folkparken, betonar Mattias, och skulle det vara så att folk av någon anledning inte vill ha oss där, så finns det många andra platser som skulle ta emot oss med öppna armar.

Mer läsning

Annons