Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skäms PRO i Dalarna!

Annons

Svar till Bo Lindebert,

den 17 maj.

Jag instämmer till fullo med Bo Lindebert. Hur har man mage att kräva tillbaka en gåva som en gång skänkts till tsunamikatastrofens offer. En större själviskhet måste man leta länge efter.

Jag har nyligen kommit hem från en månads vistelse i Sri Lanka, det värst drabbade landet vid flodvågskatastrofen i december. Jag är innerligt tacksam för att ingen av de vänner som skickat med mig och min väninna pengar för att hjälpa drabbade människor med, begärde tillbaka pengarna de skänkt.

Om ni PRO:are som hellre vill använda redan skänkta gåvor till fisketurer med mera för ert eget nöjes skull, hade fått följa med oss på vår "Karl-Bertil Jonsson"-resa med mat till 20 familjer, boende i bostäder där vi svenskar inte skulle vilja placera våra husdjur, ja, då skulle ni verkligen ha fått uppleva givandets glädje. Dessa otroligt fattiga människors tacksamhet över vad vi anser självklarheter, nämligen mat för dagen, var svårt för oss att ta emot.

Karl-Bertil Jonsson är pojken som på julafton stjäl julklappar från de rika och ger till de fattiga. Vi hade dock inte stulit något. Vi hade fått våra vänners förtroende att förvalta deras pengar på bästa sätt.

HENNY OLDENBURG

Mer läsning

Annons