Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skäms landstinget i Gävleborg!

Annons

Nu får väl ändå de bestämmande i Gävleborgs landsting skämmas ögonen ur sig!

Via tv:s regionala Gävle Dala fick vi veta om lilla Leila, fem år, som lever som gömd flykting någonstans i vårt grannlän. Hon lider av en svår tarmsjukdom - missbildning eller skada. Detta ger henne ett svårt lidande förutom lidandet att leva gömd.

Den här åkomman kan opereras och flickan kan bli botad. Men landstinget säger nej därför att hon inte har uppehållstillstånd.

Hur kan vuxna människor i beslutande position och i ett välfärdsland vara så grymma mot ett litet barn? Finns verkligen inte längre humanitet och medkänsla med på kartan över hur ett samhälle ska fungera? Det kan inte vara försvarbart att de styrande bara stirrar sig blinda på sina byråkratiska regler och helt struntar i mänsklig hänsyn.

Visst drunknar vi många gånger i invandrarproblem och får känna av vår oförmåga att ta hand om alla, men i ett så här solklart ömmande fall är det ändå vår skyldighet att hjälpa.

Se nu till att den här lilla flickan får den hjälp hon behöver och det omgående!

Gudskelov finns det fortfarande snälla människor.

Jag var i kontakt med ordförande för Asylkommittén i Gävleborg och fick veta att det pågår en frivillig insamling för att få ihop de 120 000 kronor som behövs. Jag fick även ett postgironummer dit jag sänder en summa.

Om ni som läser detta och vill göra samma sak så är det Pingstkyrkan i Norrsundet som står för insamlingen under pg 726 42-2 (märk talongen "Leila").

Jag hoppas att den lilla flickan snart ska kunna springa omkring och leka som andra barn.

SIXTEN NYBLOM

Mer läsning

Annons