Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skam på torra land

Annons

Svar till Birgitta Granström,

den 2 december:

Birgitta Granström, socialdemokraterna, påtänkt som ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden HSN, hade i NLT den 2 december en insändare om politikens villkor, som hon fått helt om bakfoten. Den politiske vilden Ken Swedenborgs, KS, lojalitet har köpts för en extrakostnad på cirka 53000 kronor i månaden för skattebetalarnas pengar.

Om Birgitta Granströms sossemajoritet hade tagit den kostnaden ur det anslag man har för egen del för politikerarvoden så är det inget vi i alliansen kan ha synpunkter på, men när de kräver extrapengar av skattebetalarna för den köpta lojaliteten så går skam på torra land. Det skäms säkert också Birgitta Granström för innerst inne när hon omsider begriper vad hon gått med på.

Det är trist att Birgitta Granström tror att skattebetalarnas pengar tillhör hennes parti. Hon är nu påtänkt som ordförande i HSN i Västerbergslagen. Hennes lön för en tredjedels tjänst tjänst blir cirka 15500 kronor i månaden för ett uppdrag som under i alla fall de sista fyra åren inte kunnat visa faktiska resultat av verksamheten annat än att utse dem som ska justera mötesprotokollen. Detta skriver Ernst & Young i sin revisionsrapport. Den lokala HSN i Västerbergslagen kommer att läggas ner så fort KS hoppar av socialistkartellen.

BERNDT EKSTRÖM, (M)

Mer läsning

Annons