Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skaffa ressällskap

Annons

Efter min insändare förra veckan har jag fått många samtal hem och många har kommit fram till mig och berättat om sina semestrar som väl inte alltid har varit så lyckade.

Det som mest har slagit mig i många samtal är all ensamhet som finns i vårt samhälle och som visar sig just under sommaren och under semestertider.

Under sommaren känns ensamheten större än under resten av året. Det är nu vi ska umgås med alla våra vänner och uppleva saker.

Till alla er som liksom jag tröttnat på charterresor, anmäl er till en studiecirkel "Läs och Res" hos något studieförbund. Själva anmälde vi oss min man och jag.

Vi började läsa om Frankrike en mörk oktoberkväll för tre år sedan tillsammans med tjugo kurskamrater. Vårt mål var att tillsammans planera en båttur på franska kanaler under nästkommande sommar. Det blev många trevliga kvällar innan vår resa var planerad och klar. Allas synpunkter skulle tas till vara. Resan blev den upplevelse vi alla drömt om.

Det bästa av allt var att vi fick tjugo reskamrater som vi sedan fortsatt att resa tillsammans med. Året därpå läste vi om och reste till Skottland, Orkney och Shetlandsöarna. Resorna försöker vi få så billiga som möjligt så att det inte ska bli ett överklassnöje att resa till exotiska resmål.

Men den stora vinsten är alla nya vänner och att man aldrig mer behöver resa ensam.

GUNILLA TAGESDOTTER BARKAR

Mer läsning

Annons