Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadegörelse vid museum

Annons

Inom Grängesbergsbanornas järnvägsmuseiförening (GBBJ) ser man mycket allvarligt på den återkommande hemsökelsen som dessutom tenderar att accelerera.

- Det har blivit ett enda stort bekymmer alltihop, säger Alf Jansson, drivande kraft inom föreningen.

- Det händer något gång på gång och om de inte klottrar med färg på tågen så är de här och bryter sig in och förstör. Men nu har vi i alla fall en serie bilder på två personer som har varit här och de båda kommer säkerligen att kunna identifieras, fortsätter Jansson som räknar med att åtminstone dessa två misstänkta ska kunna ställas till svars. Han levererade personligen bildsviten till polisen i Ludvika på fredagen.

Exponeringarna gjordes av nestorn Dan Thunberg som av en händelse råkade befinna sig i närheten när de båda männen var verksamma vid rälsbussen.

Bilderna togs med jämna mellanrum och ger en god uppfattning av händelseförloppet. De är dessutom digitala och av god kvalité.

För övrigt kan Jansson berätta om skadegörelse i form av glaskrossning även på ett antal äldre personvagnar som står uppställda på malmbangården och inbrott i ett förråd.

När det gäller det senaste inbrottet, i kiosken vid entrén, är det ännu oklart om något har stulits.

- Den är ju larmad och när larmet gick blev de säkert skrämda och fick bråttom därifrån, tror Jansson.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons