Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadad älg på besök i Stora Skedvi

Annons

På fredagen fick John-Erik Juhlin i Stöva oväntat besök när han var ute i trädgården.

En älg med skadad käke dök upp i skogsbrynet och visade inga tecken på rädsla för människor.

- Den stod helt stilla en lång stund innan den började beta av buskarna som växer vid skogskanten, berättar John-Erik Juhlin.

Det var när familjens hund sprang iväg mot skogsbrynet och började skälla högljutt, som John-Erik Juhlin upptäckte älgen som stod alldeles stilla bara sex-sju meter bort.

Oberörd av hundens skall fortsatte älgen förnöjt att tugga i sig av buskarna som växer i diket vid skogskanten. Den stod kvar där en lång stund innan den lugnt gick tillbaka in i skogen.

Älgen hade en skadad käke, vilket fick John-Erik Juhlin att minnas ett tidigare möte han haft med samma älg två år tidigare. Det var fem kilometer från den plats han mötte älgen i fredags.

- Några jägare stod och betraktade den här älgen och talade om att skjuta den för att den var skadad i käken, minns John-Erik.

Jägarna trodde att älgen blivit påkörd av en bil och att den inte skulle överleva länge med den förvridna käken, men tydligen har älgen både överlevt jägarna och två vintrar, sin käke till trots.

- Den såg ut att vara vid god hälsa, säger John-Erik Juhlin.

Kanske har familjen fått ett nytt husdjur på gården, på söndagen kom älgen tillbaka igen. Då var det barnbarnet Simone Grandin som uppmärksammade prasslet i buskarna och grenar som bröts i skogen.

- Hunden och älgen har redan blivit kompisar, berättar Simone glatt.

MIKAELA LARM

Mer läsning

Annons