Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska flyget fly Dala Järna?

Annons

Enligt uppgift ska Västerdalarnas Flygklubb inställa årets SM i avancerad flygning i Dala-Järna och flytta denna till Hagfors flygplats.

Orsaken till detta är att ett fåtal personer i Dala-Järna framfört klagomål till klubben då det under helgen 6-7 maj flögs med utomstående flygplan vid flygfältet i Dala-Järna vilket det då tydligen irriterade dessa personer?

Men vad dessa personer inte har klart för sig är att näringsverksamheten runt ett sådant arrangemang har räknat med stor publik från vårt län och även från andra, och det ger inkomster. Vi som bor och verkar i denna lilla kommun ska ha klart för oss att allt vi kan få hit av arrangemang ska vi vara jätteglada för. Vi får stå ut med lite grand olägenheter, om man nu upplever det som en olägenhet.

Västerdalarnas Flygklubb har ett stort och gott rykte Internationellt. Vilken flygklubb i landet kan arrangera dessa tävlingar och inte minst Flygfesten i sommar? Jag hoppas att de klagande inte motsätter sig detta. I så fall vore det en katastrof för hela vår bygd.

De klagande personerna borde be om ursäkt för att klubben flyttar detta arrangemang till Hagfors.

CALLE BERGSTRÖM

Mer läsning

Annons