Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuksköterskorna rasar

Annons

I flera månader har diskussionerna pågått mellan arbetsledningen och de anställda. Hur ska EU-reglerna tolkas?

Striden har bland annat gällt ett nytt begrepp - brytpunkt. Normalt sett börjar och slutar dygnet vid midnatt, men i de nya reglerna kan man lägga brytpunkten när som helst på dygnet och därigenom förändra när den anställde ska ha sin ledighet.

- Vi trodde att det skulle betyda elva timmars vila mellan passen. Det är inte så. Det är elva timmars vila under dygnet. Den långa vilan kan vara mitt på dagen istället för på natten, säger Victoria Lindmo vid köksbordet i Domnarvet.

Hennes arbetslag har valt två brytpunkter de kan välja mellan, halv tre på natten eller halv sju på kvällen.

För hennes del innebär förändringen fler arbetsdagar med färre timmar per pass. Framförallt betyder det minskad frihet att bestämma när man ska arbeta.

Hon och övriga har kunnat bestämma ganska mycket själv över arbetstiderna genom ett "tvättstugeschema", där en dator har styrt grundbemanningen så att det inte fattas folk på arbetspassen.

- Vi har stridit ganska länge för att få tvättstugeschema. Med den modellen har det funnits större möjligheter att påverka. Det är många av oss som har män som arbetar på SSAB eller Kvarnsveden och går skift, och då har det varit bra och flexibelt, säger Victoria Lindmo.

Den 21 januari införs det nya arbetsschemat. Då blir det svårare att byta skift med varandra, möjligheterna att flexa blir mindre, det blir mindre lönsamt att arbeta övertid eftersom extratimmar resulterar i "påtvingad" ledighet.

- Det har varit stora protester. Vi har skrivit till facket om att vi borde få minskad veckoarbetstid, men det har vi inte sett något av, säger Victoria Lindmo.

KENNETH WESTERLUND

Mer läsning

Annons