Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju elever står åtalade

Annons

Under hösten utsattes både elever och lärare på Vasaskolan för trakasserier, våld och hot om våld. Vid ett tillfälle hotades en skolvärd av en elev, något som resulterade i en polisanmälan. Två dagar innan utsattes en lärare, av samma elev, för hot om misshandel. Samma dag hade eleven slagit sönder en vägg och några takplattor för knappt 2 000 kronor.

Efter drygt en vecka attackerade eleven ytterligare en lärare utanför skolans lärarrum. Det resulterade i en polisanmälan om ofredande.

En annan yngling överföll i början av november en 15-årig pojke på Åsgatan. 15-åringen blev slagen av eleven som beskyllde honom för att ha berättat för polisen vilka brott han skulle ha förövat. Något som nu resulterat i att eleven kommer att åtalas för övergrepp i rättssak.

Misstanken omfattar ytterligare en misshandel. Den ägde rum i mitten av november. Även den gången handlade det om ett brott som en yngling skulle ha berättat för polisen att han förövat. Vid det tillfället riktade ynglingen en paint ball-pistol mot 15-åringen.

Två andra 15-åringar vid Vasa-skolan har också åtalats för misshandel och olaga hot. De båda 15-åringarna höll fast en elev och misshandlade honom. Bägge krävde att eleven skulle be om förlåtelse. Fick de ingen sådan "skulle det bli synd om honom".

Två andra elever är åtalade för att ha köpt en cd-spelare och en högtalare som under hösten stulits vid Martin Koch-gymnasiet. Enligt polisutredningen framgår det att eleverna förstått att sakerna var stöldgods. Men de valde ändå att köpa sakerna. Därför är de nu åtalade för häleri.

Mer läsning

Annons